Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara on herkullinen ja nopeasti valmsituva arkiruoka. Perinteinen carbonara valmistetaan pekonista, mutta voit halutessasi lisätä joukkoon myös kinkkusuikaleita. Ihanan kermainen pastaruoka on täyttävä herkku, joka maistuu varmasti koko perhelle!

Pasta carbonara

Arvostele resepti
77 arvostelua

2-3 annosta | Valmistusaika: n. 20 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt (175 g) HK Amerikan Pekoni®
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ l vettä
  • 250 g spagettia
  • suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl parmesaaniraastetta tai muuta juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Paloittele pekoni ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon spagetit ja suola. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Laita pekoni pannulle ja anna pannun lämmetä. Kääntele pekonisuikaleita, kunnes ne ruskistuvat. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet käännellen.

Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään.

Lisää valutettu pasta rapean pekonin joukkoon kuumalle pannulle ja sekoita joukkoon kermaseos. Kiehauta, mutta älä keitä. Sammuta levy.

Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa. Ripottele vielä halutessasi pinnalle tuoreita yrttejä ja Pasta Carbonara on valmis nautittavaksi.

Kokeile myös muita samantapaisia pastareseptejämme, kuten kinkkupastaa, meetvurstipastaa ja amerikan pastaa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.