Pasta bolognese

Pasta bolognese

Klassinen pasta bolognese eli pastan kera tarjoiltu tomaattinen jauhelihakastike valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Bologneseen voit valita jauhelihan mielesi tai lähikauppasi valikoiman mukaan.

Pasta bolognese

Arvostele resepti
14 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tl suolaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kpl porkkanaa raastettuna
  • 0.25 tl chilijauhetta

Valmistusohje

Kuumenna pannu ja ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää valkosipulimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä raastettu porkkana. Halutessasi kastikkeeseen hieman potkua voit lisätä ripauksen chilijauhetta tai hienoksi silputtua tuoretta chiliä.

 Hauduta pienellä lämmöllä vähintään 15-20 minuuttia. Tarjoile bolognesekastike pastan kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.