Palapaisti

Palapaisti

Lihapadat ovat syksyn ja talven hitaasti hautuvia sesonkiruokia. Palapaisti on klassinen liharuoka, joka sopii mainiosti talven pakkaspäivien herkuksi.

Palapaisti

Arvostele resepti
30 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 rs HK Naudan palapaisti
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl sipulia kuutioina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot öljyssä parissa erässä ja kumoa pataan. Huuhdo paistinpannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan. Kuullota lopuksi sipulit ja tomaattipyree, lisää pataan.

Lisää mausteet pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele miedolla lämmöllä vähintään puolitoista tuntia.

Sekoita jauhot veden kanssa tasaiseksi liemeksi. Kaada liemi pataan ohuena nauhana koko
ajan sekoittaen. Hauduta vielä 30 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.