Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku

Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku

Kinkun kuorrutuksessa kannattaa rohkeasti kokeilla jotain uutta ja erilaista sen perinteisen sinappi-korppujauhokuorrutteen sijaan. Suolainen kinkku ja makea kuorrute sopivat erinomaisesti yhteen!

Pähkinävoilla kuorrutettu joulukinkku

Arvostele resepti
1 arvostelu

12 annosta | Valmistusaika: n. 12 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pähkinäkuorrute

  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 100 g macadamiapähkinöitä
  • 50 g parmesanjuustoa
  • 100 g maapähkinävoita
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Ota kinkku huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi nousta jääkaappilämpötilasta noin 10 asteeseen ennen kypsennystä.

Laita kinkku paistopussiin ja kuumenna uuni 180 asteeseen. paista kinkku 180 asteessa noin tunnin ajan ja laske lämpötila noin 100 asteeseen. Jatka kypsennystä niin kauan että paistolämpömittari osoittaa 88 astetta, eli noin 10 tuntia.

Ota kypsä kinkku uunista ja jäähdytä hetken aikaa jotta päältä on helpompi poistaa nahka ja tarvittaessa ylimääräistä rasvaa, Siivilöi paistoliemi astiaan, jäähdytä ja kuori päältä rasva talteen. Älä heitä mitään pois.

Rypsiporsas®-kinkun rasvasta ja voista saa tehtyä maistuvan hollandaise-tyyppisen kastikkeen joulupöytään ja kinkun nahasta rapeita sipsejä.

Paahda pähkinöitä 160 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia. Rouhi paahdetut pähkinät hienoksi, lisää parmesan ja hienonnettu lehtipersilja ja sekoita.

Mittaa toiseen astiaan pähkinävoi, siirappi, kananmuna ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon pähkinät juuri ennen kinkun kuorrutusta. Levitä seos käsin kinkun päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.

HUOM! Kuortumista kannattaa vahtia, sillä kuorrute saattaa herkästi palaa.


Katso ohjeet myös kinkun kastikkeille

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.