Nopea chili con carne

Nopea chili con carne

Chili on carne on helppo ja nopea arkiruoka, jota on halutessaan helppo myös muunnella mausteiden avulla tai vaihtamalla porsaan fileesuikaleet esimerkiksi naudan sisäpaistisuikaleisiin tai vaikkapa jauhelihaan. Chili con carne taipuu moneen, sillä sen voi tarjoilla tilanteen mukaan esimerkiksi riisin kera, tortillojen täytteenä tai vaikkapa nachojen seurana!

Nopea chili con carne

Arvostele resepti
32 arvostelua

3-4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Rypsiporsas® Fileesuikale 250 g
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 300 g tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • 0.25 tl kanelia
  • 0.5 tl kaakaojauhetta esim. Van Houten
  • 1 tlk kidneypapuja valutettuna
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Ruskista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla ja siirrä ne odottelemaan. Freesaa samalla pannulla sipulit ja valkosipulit. Lisää pannulle tomaattimurska, sokeri, mausteet ja kaakao. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, lisää pavut ja paistetut fileesuikaleet. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja tarkista vielä suolan määrä ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai nachojen sekä ranskankerman kera. Sopii hyvin myös tacojen ja tortillojen täytteeksi.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.