Naudan poskea piparjuurimuusilla

Naudan poskea piparjuurimuusilla

Naudan poski haudutetaan meheväksi ajan kanssa ja tarjoillaan herkullisen piparjuurella maustetun perunamuusin kera.

Naudan poskea piparjuurimuusilla

Arvostele resepti
6 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 12 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt naudan poskia

Piparjuurimuusi

  • 300 g voita
  • 100 g piparjuurta
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kg puikulaperunaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl maitoa

Mallaskastike 

  • 2 dl mallasuutetta esim. Tuoppi
  • 3.5 dl vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 1 kpl sitruunan kuori
  • 4 kpl timjamin oksaa

Valmistusohje

Ota lihat huoneen lämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.
Huuhdo naudan posket kylmässä vedessä ja laita ne uunivuokaan. Mittaa kattilaan mallasuute, vesi, suola, sitruunan kuori ja timjami, kiehauta. Kaada kuuma liemi poskien päälle ja peitä uunivuoka leivinpaperilla ja foliolla. Laita vuoka 90 asteiseen uuniin 12 tunniksi. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla noin 65 astetta.

Valmista piparjuurimuusi. Mittaa 150 grammaa voita kattilaan ja raasta joukkoon piparjuuri ja lisää vesi. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta noin puolituntia kunnes piparjuuren maku on pehmentynyt ja vesi haihtunut. Keitä perunat ja valmista kypsistä perunoista muusi. Lisää 150 grammaa sulatettua voita ja sekoita. Lisää piparjuurivoi joukkoon. Ohenna kuumalla maidolla.

Valmista kastike, kun posket ovat hautuneet riittävän kauan uunissa. Siivilöi uunivuoassa oleva liemi kattilaan. Keitä liemi kasaan siten, että nestettä jää näin kolmasosa alkuperäisestä määrästä. Suurusta halutessasi.

Tarjoile posket piparjuuri perunamuusin ja mallaskastikkeen kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.