Naudan paahtopaisti

Naudan paahtopaisti

Paahtopaisti sopii tarjottavaksi lämpimänä perinteisen uunipaistin tapaan, mutta se on herkullista myös jäähdytettynä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna kirpeän kastikkeen kera tai vaikka suikaleina salaatin joukossa.

Naudan paahtopaisti

Arvostele resepti
40 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan paahtopaistipala tai HK Valikoitua Naudan sisäpaisti
  • 1 rkl merisuolaa hienoa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 dl tuoretta rosmariinia
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Hiero mausteet lihan pintaan joko ennen tai jälkeen ruskistamisen. Laita voi ja öljy kuumalle pannulle ja ruskista lihaan kauniin ruskea pinta. Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle lihaa laita liha uuniritilälle ja ritilä 100-120 asteiseen uuniin. Kypsentämisen aikana lihasta ei juurikaan nestettä irtoa, mutta ritilän alla on silti syytä pitää uunipeltiä. Ota paisti uunista kun sisälämpötila on 55-57 astetta. Anna paistin vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tutustu myös muihin herkullisiin paistiohjeisiin

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.