Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Naudan paahtopaisti on mureimmillaan ja mehevimmillään, kun se kypsennettäessä jätetään sisältä punertavaksi. Pehmeän voimakas piparjuurikreemi sopii mainiosti paahtopaistin kanssa tarjoiltavaksi.

Naudan paahtopaisti ja piparjuurikreemi

Arvostele resepti
5 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Valikoitua Naudan paahtopaisti tai HK Valikoitua Naudan sisäpaisti
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 kpl rosmariinin oksaa (lehdet hienonnettuna)
  • 2 rkl kapriksia viimeistelyyn

Piparjuurikreemi

  • 200 g ranskankermaa
  • 0.5 dl lihan paistolientä
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna

Limppukrutongit

  • 5 viipaletta makeaa vuokalimppua (esim. Maalahden limppua)
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Poista liha pakkauksestaan ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Ruskista paistiin hyvä väri pannulla öljytilkan kera. Hiero mausteet huolellisesti lihan pintaan, aseta paisti uuniritilälle ja työnnä lihamittari lihaan. Kaada pannulle 2 dl vettä ja kiehauta irti kaikki hyvät maut. Kaada liemi uunivuokaan ja vuoka uuniin paistin alle.

Paahda lihaa 100-asteisen uunin hyväilyssä, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Nosta paisti huoneenlämpöön tunniksi vetäytymään ja peitä se kevyesti foliolla. Valmista sillä aikaa piparjuurikreemi ja krutongit. .

Sekoita piparjuurikreemin kaikki ainekset keskenään ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kuutioi limppuviipaleet 1x1 cm kuutioiksi. Paista kuutioita voin kanssa pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Viipaloi jäähtyneestä paahtopaistista hyvin ohuita viipaleita vadille ja hunnuta ne paistista valuneella liemellä ja piparjuurikreemillä. Viimeistele vielä limppukrutongeilla ja kapriksilla.

Tutustu myös muihin herkullisiin paistiohjeisiin.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.