Naudan etuselkää 60° ja muhennettua purjoa

Naudan etuselkää 60° ja muhennettua purjoa

Naudan etuselkää käytetään yleensä suussasulavan ylikypsäksi haudutettuna. Etuselkää voi kuitenkin hyvin tarjota myös punertavana, kun se kypsennetään pitkään matalassa lämmössä ja viipaloidaan ohueksi.

Naudan etuselkää 60° ja muhennettua purjoa

Arvostele resepti
9 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 10 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Muhennettu purjo

  • 1 kg purjoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Kuumenna paistinpannu ja kaada tilkka öljyä pannulle. Ruskista lihaan kaunis ruskea väri ja nosta se uuninkestävään vuokaan. Hiero lihan pintaan hienonnettu salvia, valkosipuli ja suola. Aseta uunin lämpötila mahdollisimman lähelle 60 astetta. Aseta liha uuniin ja kypsennä noin 10 tuntia. Kypsennyksen jälkeen liha on kauniin punainen ja mureaa. Jäähdytä liha ja viipaloi ohueksi. Tarjoile muhennetun purjon kera.

Halkaise purjo, pese se huolellisesti ja suikaloi mahdollisimman ohueksi. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon purjosuikaleet. Freesaa purjoja kattilassa 5-10 minuuttia. Kaada joukkoon kanaliemi ja kerma, hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15 minuuttia. Varo polttamasta. Tarkista maku ja tarjoile viipaloidun etuselän ja HK Punaviinikastikkeen kera. Halutessasi voit valmistaa punaviinikastikkeen myös itse, katso ohje.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.