Moskovan lihapata

Moskovan lihapata

Perinteinen lihapata saa uutta, herkullista makua sinihomejuustosta, smetanasta ja suolakurkuista. Hauduttele herkullinen pata ja nauti se esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kera!

Moskovan lihapata

Arvostele resepti
14 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl sipulia lohkoina
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl lihalientä
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 0.25 tl cayennepippuria
  • 0.5 dl suolakurkkujen lientä
  • 3 rkl hunajaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 120 g smetanaa
  • 2 kpl venäläistä suolakurkkua kuutioina

Valmistusohje

Kuutioi liha noin 3x3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja ruskista ne kuumassa padassa voin kera. Lisää joukkoon sipulilohkot ja anna niiden myös ruskistua. Ripottele vehnäjauhot pataan ja jatka ruskistamista vielä muutama minuutti. Kaada kuuma lihaliemi pataan koko ajan sekoittaen. Mausta pata pippureilla ja kurkkuliemellä. Anna hautua kannen alla 120-asteisessa uunissa tai liedellä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi hunaja, juusto, smetana ja kurkkukuutiot. Tarjoile seuraksi esimerkiksi keitettyjä perunoita.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.