Merimiespihvi

Merimiespihvi

Raaka-aineeksi tähän herkkuun käy melkeinpä mikä tahansa naudanliha, mutta useimmiten se tehdään ulko- tai kulmapaistista.

Merimiespihvi

Arvostele resepti
22 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kg perunaa
  • 5 dl olutta (voit korvata oluen osittain tai kokonaan lihaliemellä)
  • 10 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Leikkaa paistista viipaleita ja painele niitä hieman ohuemmiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi.

Mausta lihaviipaleet suolalla ja mustapippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa. Paista viipaleet pannulla voin kera ja siirrä lihat pannulta. Kaada hiukan lihalientä pannulle, jotta saat kaikki hyvät maut pannun pohjalta lihojen joukkoon. Kuumenna pannu uudelleen ja ruskista sipuliviipaleet kevyesti.

Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain, lisää väleihin suolaa, mustapippuria, laakerinlehtiä ja maustepippureita. Jätä päällimmäiseksi perunakerros, jonka voi viimeistellä voinokareilla.

Kypsennä 150 asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 1,5 tuntia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua ja nauti kirpeiden etikkalisukkeiden kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.