Mausteinen makkarakastike

Mausteinen makkarakastike

Sinisestä Lenkistä valmistettu makkarakastike on arkiruokien kestosuosikki, helppoa ja hyvää! Vaihtelua makkarakastikkeeseen saat erilaisilla mausteilla ja maustekastikkeilla. Myös kastikkeen lisukkeita voi vaihdella: perunoita, perunamuusia, pastaa, riisiä...

Mausteinen makkarakastike

Arvostele resepti
8 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Sininen Lenkki® Perinteinen
  • 3 dl tomaattimehua
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl ohratärkkelystä
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
  • 0.5 tl viherpippuria
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi makkara. Mittaa tomaattimehu, kylmä vesi ja ohratärkkelys kattilaan ja sekoita ainekset keskenään. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Lisää makkarakuutiot, valkosipuli, viherpippuri ja Worchestershire-kastike. Keitä muutama minuutti. Mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele päälle tuore ruohosipulisilppu ja tarjoa täysjyväpastan kastikkeena.

Katso ohje myös sinappiseen makkarakastikkeeseen, joka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.