Mausteinen kvinoasalaatti

Mausteinen kvinoasalaatti

Kvinoaa kannattaa kokeilla lihaisan salaatin raaka-aineena, jolloin ruoka suorastaan pursuilee proteiinia, sillä porsaan fileesuikaleiden lisäksi myös kvinoa on hyvä proteiinin lähde. Paitsi että tämän salaatin ravintoarvot ovat enemmän kuin kohdallaan, se myös maistuu oikein herkulliselta!

Mausteinen kvinoasalaatti

Arvostele resepti
12 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 35 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Rypsiporsas® Fileesuikale 250 g
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl kasvislientä (voit käyttää myös liha- tai kanalientä)
  • 0.5 dl rypsiöljyä mieluiten kylmäpuristettua
  • 1 kpl limen mehu
  • 1 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 0.25 tl chipotlea jauhettu
  • 1 tl juustokuminaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 1 kpl keltaista paprikaa kuutioituna
  • 1 kpl avokadoa kuutioituna
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohje

Huuhtele ja valuta kvinoa huolellisesti. Pyörittele kvinoaa kuumalla pannulla, kunnes se kuivuu täysin ja paahtuu hieman. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kvinoa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Paista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla, mausta suolalla, mustapippurilla, chipotlella ja juustokuminalla, anna hieman jäähtyä.

Sekoita kulhossa rypsiöljy, limemehu, sipulikuutiot ja valkosipuli. Kun kvinoa on kypsää, anna sen jäähtyä kattilassaan noin 10 minuuttia ja sekoita sitten haarukalla irtonaiseksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään, mutta jätä osa kasviksista koristeeksi pinnalle. Tarkista suolan määrä ja anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.