Makkaraperunagalette

Makkaraperunagalette

”Makkaraperunagalette”-reseptin on laatinut lukuisilla alan tunnustuksilla palkittu Marko Palovaara, joka on toiminut myös Suomen kokkimaajoukkueessa. Myös ”Makkaraperunagalette” on peräisin Sinisen Lenkin juhlavuoden kirjasta. Tässä reseptissä lenkki nautitaan yhdessä perunan, salaatin ja sinappivinegretin kera.

Makkaraperunagalette

Arvostele resepti
2 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Sinappivinegretti

  • 3 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 3 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi (tai kiertoilmauuni 175-asteiseksi). Kuori makkara ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Pese perunat hyvin kuorineen. Leikkaa nekin puolen sentin viipaleiksi. Laita perunaviipaleet uunivuokaan ja voitele hyvin öljyllä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä perunoita uunissa noin 10 minuuttia.

Ota perunat uunista pois ja lado uunipellille makkarakiekkojen kanssa vuoron perään viuhkamaisiksi ympyröiksi. Mausta reilusti tuoreella rosmariinilla. Kypsennä uunissa niin kauan, että makkara ja peruna saavat kauniin värin.

Tarjoa raikkaan salaatin ja sinappivinegretin kanssa. 

Kokoa salaatti esimerkiksi kotimaisista salaateista, salaattipinaatista ja paahdetusta sipulista.

Valmista sinappivinegretti. Sekoita keskenään sinappi, etikka ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon ohuena nauhana öljy. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.