Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kaikenikäisten kestosuosikki! Perinteinen lihamakaronilaatikko on kaiken lisäksi huokea ja helppo ruoka. Voit halutessasi lisätä tähän perinteisesti suolalla ja pippurilla maustettuun makaronilaatikkoon lisää mausteita oman maun mukaan. Tämän perinteisen makaronilaatikon lisäksi kannattaa kokeilla myös vieläkin helpommin valmistuvaa makkara-makaronilaatikkoa.

Makaronilaatikko

Arvostele resepti
87 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia silputtuna
  • 5 dl makaronia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Aloita ruskistamalla jauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Halutessasi voit ripotella makaronilaatikon pinnalle juustoraastetta tai korppujauhoja.

Kypsennä makaronilaatikko 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kiertoilmauunissa paistettaessa lämpötilan tulisi olla noin 160 astetta.

Katso ohje myös superhelppoon makkara-makaronilaatikkoon, joka valmistuu Sinisestä Lenkistä ja parista muusta raaka-aineesta!

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.