Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit muistuttavat perinteisiä jauhelihapihvejä, mutta taikinaan lisätään punajuurta joko raasteena tai kuutioina, ja sipulin määrä on usein tavallisia pihvejä runsaampi. Joissain resepteissä lindströminpihveihin lisätään myös raakaa perunaa raastettuna.

Lindströminpihvit

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 0.5 dl couscousia (tai korppujauhoa)
  • 1 dl ruokakermaa
  • 0.5 dl etikkapunajuurten lientä
  • 2 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 150 g etikkapunajuurta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 tl kapriksia hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Sekoita couscous tai korppujauhot kerman ja punajuuriliemen kanssa ja anna turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä jääkaappiin tekeytymään tunnin ajaksi. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla tilkassa rypsiöljyä 3-4 minuuttia per puoli. Käännä pihvit varoen, sillä lindströminpihvit ovat tavallisia jauhelihapihvejä pehmeämpiä ja hajoavat helpommin.

Lindströminpihvien lisukkeena maistuu perunamuusi ja maustekurkut, mutta pihvit maistuvat myös kylminä vaikkapa leivän päällä

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.