Lihapullat

Lihapullat

Perinteiset lihapullat ovat suomalaisten suosikkiruokien kärjessä ja valmistuvat näppärästi uunissa, mutta ne voi halutessaan paistaa myös pannulla. Lihapullataikinaa eri tavoin maustamalla saat helposti tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivat lihapyörykät. Käytä maustamiseen esimerkiksi valkosipulia, tuoreita tai kuivattuja yrttejä ja erilaisia mausteseoksia. Veden voit korvata juuresmehuilla, kermalla tai kermaviilillä. Mausteisempien pyöryköiden ystävien kannattaa kokeilla myös marokkolaiseen tapaan maustettuja kofta -lihapullia. Tuunaa rohkeasti omat pyörykkäsi!

Lihapullat

Arvostele resepti
97 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl vettä
  • 400 g HK Naudan jauheliha 17 %
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä veden kanssa. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, suola, mustapippuria maun mukaan ja muna. Sekoita tasaiseksi.

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Anna jäähtyä hetki ja sekoita lihapullataikinan joukkoon.

Paista pieni lihapulla testiksi ja tarkista maku. Voit antaa taikinan vetäytyä hetken kylmässä helpottaaksesi muotoilua. Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista lihapullat 225-asteisessa uunissa (tai kiertoilmauunissa 200 asteessa) noin 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös kuumalla pannulla voissa ja öljyssä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.