Lihapiirakat

Lihapiirakat

Lihapiirakka eli lihis on nakkikioskin klassikkoherkku ja perinteinen yönälän taltuttaja. Lihikset voi kuitenkin valmistaa alusta alkaen itse, jolloin lopputulos on aivan omaa luokkaansa!

Lihapiirakat

Arvostele resepti
2 arvostelua

Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Taikina

  • 5 dl täysmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 1 dl puuroriisiä
  • 3 dl lihalientä
  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl HP kastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Lisätäytteeksi

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja jauhot pienissä erissä. Vaivaa taikina napakaksi ja anna kohota liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Keitä puuroriisi kypsäksi lihaliemessä. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipulikuutiot ja murskatut valkosipulinkynnet. Kypsennä vielä muutama minuutti ja lisää mausteet. Sekoita keskenään lihaseos ja riisi, anna jäähtyä.

Kaulitse kohonnut taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi ja painele siitä muotin avulla halkaisijaltaan noin 15 cm levyjä. Laita jokaisen levyn reunalle pari ruokalusikallista täytettä ja taita levyt puolikuiksi. Liimaa saumat tiiviiksi veden avulla ja rypytä vielä reunat haarukalla.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteiseksi lihalämpömittaria apuna käyttäen. Uppopaista 1-2 piirakkaa kerrallaan noin 2 minuuttia per puoli, kunnes väri on hyvän ruskea. Tarkkaile samalla öljyn lämpötilaa, jonka tulee pysytellä 170 ja 180 asteen välillä. Nosta valmiit piirakat paperin päälle jäähtymään.

Viillä piirakoiden reuna auki ja täytä kuumilla nakeilla, sinappi-kurkkusalaatilla ja ketsupilla.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.