Lihaliemi

Lihaliemi

Hyvät ravintolat valmistavat kaikki liemensä aina alusta alkaen, ja maku on vaivan arvoinen. Lihaliemen valmistus onnistuu hyvin myös kotona, eikä se ole edes kovin vaikeaa.

Lihaliemi

Arvostele resepti
2 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 4 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 kg naudan lihaisia luita, putkiluita tai luulista keittolihaa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 tl suolaa
  • 10 kpl mustapippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 nippu timjamia

Valmistusohje

Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Huuhtele luut kylmällä vedellä ja asettele ne uunipellille. Paahda luita noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat tumman ruskeita. Laita luut kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kuumenna liedellä kiehuvaksi ja poista reikäkauhalla pinnalle kertyvä vaahto. Paahda samaan aikaan paloitellut juurekset uunissa noin 10 minuuttia.

Lisää liemeen suola, pippurit ja laakerinlehdet. Anna hautua kannen alla noin 3 tuntia ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää joukkoon paahdetut juurekset ja timjamin oksat. Keitä vielä tunti ja siivilöi liemi huolellisesti. Anna liemen kiehua kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Tarkista suolan riittävyys.

Tarjoile höyryävän kuumana alkuruokana tai jäähdytä myöhempää käyttöä varten.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.