Lihakeitto

Lihakeitto

Lihakeittoa kannattaa aina tehdä kerralla vähän enemmän, kuin mitä kuvittelee menekin olevan. Huolella haudutettu keitto saa monen ruokailijan santsaamaan ja yli jäävä keitto maistuu seuraavana päivänä jopa vielä paremmalta!

Lihakeitto

Arvostele resepti
22 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg naudan luullista lapaa (tai etuselkää)
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl sipulia kuutioina
  • 5 kpl maustepippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 3 kpl porkkanaa
  • 200 g lanttua
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 600 g perunaa
  • 0.25 kpl purjoa
  • 0.5 dl persiljaa

Valmistusohje

Aloita keiton valmistaminen . Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois. 

Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, sipulikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa.

Nosta kypsä liha liemestä ja anna sen jäähtyä hetki. Kuutioi sillä aikaa juurekset ja suikaloi purjo. Laita kuutiot perunaa lukuun ottamatta liemeen kiehumaan ja kuutioi sillä aikaa liha. Kun juurekset ovat kiehuneet noin 10 minuuttia, lisää joukkoon lihakuutiot, perunat ja purjo. Anna kiehua vielä 15 minuuttia ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

Kuuman lihakeiton kaverina maistuvat tuore ruisleipä ja raikas maito.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.