Lihaisat gyros-rullat

Lihaisat gyros-rullat

Kreikkalaiset gyros-rullat täytetään suomalaisella lihalla, tuorejuustolla ja kasviksilla. Halutessasi voit oikaista ja korvata itsetehdyt leivät vaikkapa rieskoilla, jolloin rullat valmistuvat supernopeasti.

Lihaisat gyros-rullat

Arvostele resepti
2 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Gyros-leivät

  • 2 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl oliiviöljyä (2 rkl taikinaan + 2 rkl voiteluun)

Valmistusohje

Aloita valmistamalla gyros-leivät. Kuumenna vesi ja maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 °C) ja sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua hetki ja vaivaa joukkoon jauhot ja öljy. Jauhoja on riittävästi, kun taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi. Anna taikinapallojen vielä levätä peitettynä vartin verran työstämisen helpottamiseksi. Kaulitse taikinat n. ½ cm paksuisiksi ja halkaisijaltaan 15-20 cm kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt kevyesti öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2-3 minuuttia per puoli. Leipä on kääntövalmis, kun pohjaan alkaa ilmestyä tummanruskeita laikkuja ja pinta on kohonnut.

Anna leipien jäähtyä liinan alla ja paista pannulla tai grillaa lihat rapeiksi kohtuullisella lämmöllä. Voitele leivät tuorejuustolla ja asettele päälle salaatinlehtiä ja kurkkua. Viimeistele lihaviipaleilla, kääräise leivät löysäksi rullaksi ja nauti.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.