Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on suosittu kahvipöydän herkku, joka sopii mainiosti esimerkiksi valmistujaisten tarjottavaksi. Tämä herkullinen kinkkuvoileipäkakku täytetään sekä kinkkutäytteellä että maksamakkaratäytteellä. Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua, mutta koristele kinkkuvoileipäkakku vasta tarjoilupäivänä.

Kinkkuvoileipäkakku

Arvostele resepti
4 arvostelua

8 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 16 kpl paahtoleipää

Kostutus 

  • 2 dl lihalientä

Maksamakkaratäyte

Kinkkutäyte

Pinnalle 

  • 200 g majoneesia (tai tuorejuustoa)
  • 100 g smetanaa (tai ranskankermaa)

Koristeluun

  • 12 viipaletta HK Saunapalvikinkku
  • 8 kpl miniluumutomaatteja
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 kimppu herneenversoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 0.5 ruukkua persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa leivistä reunat. Lado neljä leipää vierekkäin leivinpaperin päälle. Kostuta jäähtyneellä lihaliemellä. Vatkaa Maalaismaksamakkara, tuorejuusto, maustekurkkukuutiot ja persilja tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Levitä puolet kostutetun leipäkerroksen päälle. Levitä päälle uusi leipäkerros ja kostuta.

Valmista kinkkutäyte. Laita kinkku, voileipäpikkelssi ja sinappi kulhoon. Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon omenakuutiot. Levitä puolet täytteestä leipäkerroksen päälle. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä päälle maksamakkaratäyte. Lado päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loput kinkkutäytteestä. Laita vielä päälle kerros leipää ja kostuta. Käännä leivinpaperi voileipäkakun suojaksi ja anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tasoita voileipäkakun reunat ja siirrä tarjoiluvadille. Vatkaa majoneesi tai yrttituorejuusto keskenään smetanan tai ranskankerman kanssa. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Käännä palvikinkkuleikkeleet rulliksi ja koristele kakku kinkkurullilla, miniluumutomaateilla, rucolalla ja herneenversoilla. Voit halutessasi painella kakun reunoille juustoraastetta tai persiljaa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.