Jauheliha-perunasoselaatikko

Jauheliha-perunasoselaatikko

Perinteinen jauheliha-perunasoselaatikko on herkullinen ja helppo valmistaa!

Jauheliha-perunasoselaatikko

Arvostele resepti
57 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1.5 kg perunaa jauhoinen lajike
  • 1.5 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 75 g voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 3.5 dl maitoa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g HK Naudan jauheliha 17 %
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat.

Lisää joukkoon maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Lisää soseen joukkoon voi tai margariini sekä suola.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kääntele hetki. Lisää naudan jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla. Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen yhdessä kananmunien kanssa.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla 175 astetta.

Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai maustekurkkuja.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.