Lasagne

Lasagne

Lasagne on arkiruokien klassikkoja, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Tällä ohjeella perinteinen lasagne onnistuu varmasti! Mikäli et halua keitellä kastikkeita ja ruskistaa jauhelihaa etukäteen, niin kannattaa kokeilla tämän perinteisen ohjeen sijaan maailman helpointa lasagnea. Pekonin ystäville suosittelemme sen sijaan ihanaa pekonilasagnea!

Lasagne

Arvostele resepti
42 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Jauhelihakastike

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valkokastike

  • 40 g voita
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 9 kpl lasagnelevyjä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Jauhelihakastike

Aloita lasagnen valmistus ruskistamalla jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska ja anna hautua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valkokastike

Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon maito. Kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen noin 8 minuuttia. Lisää lopuksi mukaan 2 desiä raastettua juustoa. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lasagnen kokoaminen ja paistaminen

Kokoa lasagne paistovuokaan. Laita vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja päälle lasagnelevyt. Kokoa sitten kerroksittain levyjä, jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja paista 175 asteisessa uunissa  40-50 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Tarjoile lasagne raikkaan salaatin kanssa.

 

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.