Kreikkalainen hampurilainen

Kreikkalainen hampurilainen

Jauhelihapihvi korvataan tässä herkullisessa hampurilaisessa porsaan fileepihvillä. Mehevä hampurilainen valmistuu grillissä ja saa kreikkalaisia makuvivahteita punajuuritsatsikista.

Kreikkalainen hampurilainen

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Punajuuritsatsiki

  • 1 kpl kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl etikkapunajuurta
  • 500 g kreikkalaista jogurttia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl oliiviöljyä

Grillauskastike

  • 3 rkl minttua hienonnettuna
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Aloita valmistamalla punajuuritsatsiki. Pese kurkku ja halkaise se pitkittäin. Poista lusikan kärjellä pehmeä siemenosa kurkun keskeltä. Raasta kurkku karkealla terällä siivilään ja sekoita joukkoon suola. Nosta siivilä kulhon päälle ja anna kurkkuraasteen ”itkeä” noin tunti. Näin tsatsikista ei tule liian löysää. Raasta punajuuret karkealla terällä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tsatsikin vielä maustua jääkaapissa mielellään pari tuntia ennen tarjoilua.

Valmista grillauskastike sekoittamalla aineet keskenään. Nuiji pihvejä hiukan ohuemmaksi ja grillaa pakkauksen ohjeen mukaan.Valele grillauksen aikana pihvejä kastikkeella.

Leikkaa tomaatti ja punasipuli viipaleiksi. Lämmitä sämpylöitä grillissä muutaman minuutin ajan.

Kokoa hampurilainen ja tarjoile.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.