KoreanStyle Pork porsaan potkasta

KoreanStyle Pork porsaan potkasta

Valmista herkullista porsaan potkaa korealaiseen tapaan. Herkullinen potka tarjoillaan kimchin eli korealaisen kaalilisäkkeen kera.

KoreanStyle Pork porsaan potkasta

Arvostele resepti
2 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 10 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg porsaan potkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 0.5 tl mustapippuria kokonaisia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 cm inkivääriä
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Kimchi Style

  • 1 kpl kiinankaalia
  • 40 g inkivääriä kuorittuna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 dl lihan haudutuslientä kokoon keitettynä
  • 1 nippu kevätsipulia

Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Mittaa kaikki muut aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos potkien päälle uuniastiaan. Peitä uuniastia leivinpaperilla ja foliolla ja laita 90-asteiseen uuniin 8 tunniksi. 

Ota astia uunista ja siivilöi haudeliemi talteen. Keitä 2/3 nesteestä pois ja jäähdytä. Käytä liemi kimchi- salaattiin mausteliemenä. 

Valmista kimchi. Kuori inkivääri ja valkosipuli. Mittaa kaikki aineet kevätsipulia lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita kaikki tasaiseksi. Pilko kiinankaali suupalan kokoisiksi paloiksi ja kaada marinadi päälle. Hienonna kevätsipuli joukkoon ja sekoita. Anna tekeytyä muutama tunti jääkaapissa. Mikäli on aikaa, niin anna salaatin tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Tarjoile potkat kimchin kera ja nauti!

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.