Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Kokonainen porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Kokonaisen porsaan sisäfileen kypsentäminen uunissa on helppoa lihalämpömittarin avulla. Ja lisukkeena maistuu hunajapaahdettu kotimainen kaali.

Porsaan sisäfilee ja paahdettua kaalia

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Marinadi

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa

Paahdettu kaali

  • 1 kpl valkokaalia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 rkl hunajaa juoksevaa

Valmistusohje

Sekoita sauvasekoittimella kaikki marinadin ainekset yhteen ja kaada laita seos pakastepussiin yhdessä porsaanfileen kanssa. Paina pussista ilma pois ja sulje pussi. Anna fileen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ota filee huoneenlämpöön tunti ennen valmistuksen aloittamista. Pyyhi talouspaperilla ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Kuumenna paistinpannu ja kaada siihen hieman rypsiöljyä. Paista fileeseen kauniin ruskea pinta ja lisää loppuvaiheessa pannulle myös nokare voita. Nosta filee pannulta ja mausta suolalla.

Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65 astetta. Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia ja viipaloi poikkisyin.

Poista kaalista päällimmäiset lehdet ja leikkaa se n. 3cm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä molemmin puolin ja hiero pintaan valkosipulit sekä mausteet. Asettele viipaleet uunipellille ja valuta päälle hunajaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja jatka paahtamista vielä toiset 20 minuuttia. Tarjoile porsaan sisäfileen lisukkeena.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.