Kofta eli marokkolaiset lihapullat

Kofta eli marokkolaiset lihapullat

Kokeile valmistaa perinteisten lihapullien sijaan vaihteeksi koftaa eli lihapullia marokkolaiseen tapaan ja tarjoilla ne herkullisessa tomaattikastikkeessa.

Kofta eli marokkolaiset lihapullat

Arvostele resepti
34 arvostelua

3-4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kastike 

  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 4 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl currya
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 prk ruokajogurttia
  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Lihapullat

  • 400 g HK Maukkaampi paistijauheliha
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin kastike. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja jatka kuullotusta. Lisää sipulin ja mausteiden joukkoon tomaattimurska ja jogurtti. Anna hautua miedolla lämmöllä lihapullien valmistuksen ajan.

Aloita lihapullien valmistaminen silppuamalla sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna sekä sipulit. Lisää korianteri, juustokumina, neilikka sekä kardemumma ja sekoita huolellisesti. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pyöritä jauhelihasta lihapullia.

Lisää lihapullat kastikkeeseen ja hauduta kypsäksi noin 10 minuuttia.

Tarjoa lihapullat riisin tai raikkaan salaatin kanssa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.