Klassinen wieninleike

Klassinen wieninleike

Klassinen perusohje. Ainoa myönnytys nykypäivälle on kerman käyttö munien seassa. Vasikan sijaan voit käyttää yhtä hyvin porsaan ulkofileetä.

Klassinen wieninleike

Arvostele resepti
2 arvostelua

2 annosta | Valmistusaika: n. 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 kpl vasikanleikettä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 50 g korppujauhoa
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 25 g kirkastettua voita

Tarjoiluun

Valmistusohje

Nuiji leikkeet 2–4 millimetrin paksuisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla hyvin molemmin puolin.

Sekoita munat ja kerma kevyesti matalareunaisessa astiassa. Laita toiselle lautaselle kourallinen vehnäjauhoja ja kolmannelle lautaselle korppujauhot.

Kaada leveälle paistinpannulle 5 millimetrin kerros öljyä ja lämmitä öljy kuumaksi.

Dippaa leikkeet ensin jauhoissa, sitten munissa ja lopuksi korppujauhoissa. Pidä huoli, että leivitettä on tasaisesti joka pinnalla.

Lisää pannulle kirkastettu voi. Kun voi alkaa vaahdota, lisää leikkeet (koosta riippuen 1–2 kerrallaan). Paista pohjalta kullanruskeaksi jatkuvasti pannua pyörittäen, jotta öljy-voiseosta nousee leikkeen päälle. Käännä ja paista toinen puoli samalla tavoin, pari kolme minuuttia per puoli.

 Valuta ja tarjoa heti.

 Tarjoa lisänä sitruunalohkoja ja perunasalaattia.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.