Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike

Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike

Japanilainen ”wieninleike” on kotimaassaan supersuosittua lohturuokaa. Leikkeet kypsennetään uppopaistamalla ja tarjotaan aina ohueksi suikaloidun kaalin, pikkelöityjen vihannesten, vahvan sinapin ja HP-kastiketta muistuttavan Bulldog-soosin kera.

Klassinen tonkatsu

Arvostele resepti
2 arvostelua

3 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Tonkatsu-kastike

  • 0.7 dl sakea
  • 0.7 dl miriniä
  • 0.7 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 0.7 dl punaista misotahnaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Valmista tonkatsu-kastike. Mittaa kattilaan kastikkeen ainekset misotahnaa ja seesaminsiemeniä lukuun ottamatta. Anna kiehua 3 minuuttia ja lisää misotahna. Sekoita hyvin. Ota pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen morttelissa tahnaksi jauhettuja seesaminsiemeniä.

Vatkaa munat kulhossa. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.

Mittaa isoon pinnoitettuun paistinpannuun öljyä noin 3 cm:n korkeuteen saakka. Lämmitä öljy 170-asteiseksi.

Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Ja vielä toisen kerran jauhoissa ja munaseoksessa (näin tonkatsusta tulee rapeampaa). Kasta sitten pankoissa niin, että pinta peittyy niihin kauttaaltaan.

Pannun koosta riippuen paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan kääntäen kerran, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen.

Nosta kypsät pihvit talouspaperin päälle valumaan. Viipaloi ja tarjoa keitetyn riisin, sinapin, tonkatsu-kastikkeen ja suikaloidun kaalin kera.

Tajoa lisäksi suikaloitua kaalia, vahvaa sinappia, pikkelöityjä vihanneksia, Bulldog-kastiketta (HP ajaa myös asian) ja omatekoista tonkatsu-kastiketta.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.