Kinkkupaistos

Kinkkupaistos

Ruokaisaan paistokseen uppoavat niin joulukinkun rippeet kuin kuivahtaneet leivänpalatkin. Herkullinen paistos maistuu niin saunaillan päätteeksi kuin brunssin lämpimäiseksikin.

Kinkkupaistos

Arvostele resepti
5 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 l joulukinkun rippeitä kuutioina (tai pieninä palasina)
  • n. 15 siivua vaalea leipää
  • 2 isoa punasipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 6 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 5 dl voimakasta juustoraastetta esim. puolet parmesania, puolet Emmentalia

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi sipulit. Sulata voi paistinpannulla, lisää sipulit, suola ja sokeri ja anna pehmetä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Sekoita muna ja maito ja mausta se sinapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Voitele suuri uunivuoka, kasta leivänpala kerrallaan munamaitoon ja levitä alimmaksi kerros leipää. Ripottele kerroksen päälle puolet kinkusta, sipulista ja juustoraasteesta. Puolita leipäpalat ja asettele seuraava leipäkerros hiukan limittäin pystyyn, niin että pinnasta tulee nätin rouhean epätasainen. Edelleen kasta jokainen palan munamaitoon ja leipiä asetellessasi ripottele aina hiukan myös kinkkua ja sipulia väleihin. Lopuksi vielä päälle loppu juustoraaste ja munamaito.

Paista 220 asteessa (kiertoilmauunissa noin 200 asteessa) noin 20 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saa kauniin värin. Tarjoile vihreän salaatin kera.

Paistoksen voi halutessaan tehdä paistoa vaille valmiiksi jo aamulla iltaa varten ja jättää vetäytymään jääkaappiin. Paistos on myös helposti muokattavissa; sinihomejuusto, jalapenot, valkosipuli tai osan maidosta korvaaminen valkoviinillä saa aikaan aivan uuden makumaailman.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.