Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Kermainen pippurilihakastike ja duchesseperunaa

Hauduta herkullisen kermainen pippurikastike porsaan lihasuikaleista keittiömestari Tomi Björckin ohjeella! Pippurikastike tarjoillaan juhlavien duchesseperunoiden kera, mutta arkena voit nauttia kastikkeen vaikkapa perunamuusin kanssa.

Kermainen lihakastike ja duchesseperunaa

Arvostele resepti
11 arvostelua

3-4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kpl sipulia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 tl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sinappia (makeaa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl ruohosipulia (hienonnettuna)

Duchesseperunat

  • 1 kg perunaa (lapin puikula tai muu jauhoinen lajike)
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 rkl voita (huoneenlämpöisenä)
  • 0.5 tl muskottipähkinää (jauhettua)
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kuumenna kasari, lisää lihasuikaleet ja ruskista. Lisää hienonnettu sipuli. Lisää voi ja vehnäjauhot, jatka ruskistamista. Sekoita joukkoon lihaliemi ja kerma, sekä timjami ja sinappi, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduttele hiljalleen 30-45 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Kastikkeen hautuessa voit alkaa valmistamaan duchesseperunoita. Kuori perunat ja keitä suolavedessä kypsiksi. Paseeraa valutetut perunat perunamyllyn tai siivilän läpi. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma ja voi, sekoita hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussin päähän tylla, lisää perunamassa pussiin ja pursota leivinpaperille ruusukkeita. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.