Kaalipata

Kaalipata

Kaalipata on helppo ja herkullinen, erityisesti syksyyn ja talveen sopiva sesonkiherkku. Se muistuttaa hieman kaalilaatikkoa, mutta nimensä mukaisesti kaalipata valmistetaan uunissa paistamisen sijaan padassa.

Kaalipata

Arvostele resepti
73 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kg valkokaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 rkl meiramia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Pilko kaali sekä kuoritut porkkanat, sipulit ja valkosipuli. Laita iso pata tai kattila liedelle. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois ja kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja ruskista kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti.

Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kaali on pehmeää.

Mausta pata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.