Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Loppukesän ja syksyn yksi maistuvimmista sesonkiruoista on perinteinen kaalilaatikko. Pitkään uunissa kypsentämällä kaalilaatikkoon saadaan ihanan täyteläinen maku. Tässä versiossa kaalilaatikon riisi on korvattu ohrahelmillä, mutta voit halutessasi käyttää myös riisiä. Kokeile vaihteeksi myös vieläkin helpommin valmistuvaa makkara-kaalilaatikkoa, jossa jauheliha on korvattu Sinisellä Lenkillä.

Kaalilaatikko

Arvostele resepti
129 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 dl ohrahelmiä tai riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 kg kaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 400 g HK Nauta-sika jauheliha
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 3 rkl siirappia
  • 1 plo tummaa olutta

Valmistusohje

Keitä ohrahelmet tai riisi vedessä kypsäksi. Suikaloi kaali ja sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa ja lisää joukkoon kaali, sipulit ja mausteet. Sekoittele viitisen minuuttia, kunnes kaalista alkaa irrota nestettä.

Sekoita joukkoon kypsät ohrahelmet tai riisit ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Kaada seoksen päälle siirappi ja olut ja paista laatikkoa 175 asteessa vähintään tunti.
Tarjoa puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Vinkki: reseptistä saa tehtyä gluteenittoman version, kun ohrahelmet korvaa riisillä ja oluen samalla määrällä lihalientä.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.