Kaalikeitto

Kaalikeitto

Herkullinen kaalikeitto syntyy hitaasti hauduttamalla, vaikkapa yön yli. Keittoon saa lisää täyteläistä makua paahtamalla kaalit ensin kovassa lämmössä.

Kaalikeitto

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 9 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Viljaporsaan uuniliha
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 kpl sipulia (suuri)
  • 3 kpl porkkanaa
  • 5 kpl perunaa
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 10 kpl maustepippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 2 l lihalientä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistuksen aloittamista ja mausta se suolalla ja mustapippurilla.

Poista kaalista päällimmäiset lehdet sekä kova kantaosa ja suikaloi kaali. Kuutioi sipuli ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Paahda pilkotut kasvikset uunipellillä 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä paahdetut kasvikset pataan tai uunin kestävään kattilaan ja lisää joukkoon kuoritut ja kuutioidut perunat ja loput mausteet. Kaada päälle kiehuva lihaliemi ja aseta uuniliha päällimmäiseksi. Peitä pata kannella ja anna hautua 90-asteisessa uunissa yön yli (n. 8h).

Nosta liha varovasti padasta ja anna sen hetki jäähtyä. Irrota liha luusta ja kuutioi se tai revi säikeiksi. Lisää lihat keittoon, tarkista suolan riittävyys ja nauti.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.