Juustoinen lihamureke

Juustoinen lihamureke

Valmista maukas lihamureke vaihteeksi tuorejuustolla täytettynä. Tuorejuusto antaa lisää makua ja mehevyyttä perinteiseen lihamurekkeeseen. Voit myös tuunata mureketta lisäämällä omia suosikkimausteitasi tai käyttämällä erilaisia maustettuja tuorejuustoja. Murekkeen lisukkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat tai perunamuusi sekä raikas salaatti.

Juustoinen lihamureke

Arvostele resepti
42 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Nauta-sika jauheliha
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl pippurista yrttiseosta
  • 100 g juustoraastetta
  • 100 g tuorejuustoa esim. Crème Bonjour Deluxe Taco
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kpl tomaattia viipaloituna

Valmistusohje

Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste. Lisää sipulisilppu, munat, mausteet, jauheliha, juustoraaste ja paprika-chili creme fraiche. Muotoile kahdeksi pieneksi tai yhdeksi suureksi lihamurekkeeksi uunivuokaan tai uunipellille.

Kypsennä lihamureketta 200 asteessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa), kunnes pinta on kauniin värinen ja mureke näyttää kypsältä. Asettele kypsennyksen loppuvaiheessa lihamurekkeen pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele päälle juustoraastetta. Tarjoa lihamureke perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa. Tarjoa kastikkeena esimerkiksi HK Kermaista pippurikastiketta.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.