Juustoinen jauheliha-kukkakaaligratiini

Juustoinen jauheliha-kukkakaaligratiini

Juustoinen jauhelihagratiini on herkullinen arkiruoka, joka valmistuu vähällä vaivalla monikäyttöisestä jauhelihasta. Onko tässä koko perheen uusi arkiruokasuosikki? 

Juustoinen jauheliha-kukkakaaligratiini

Arvostele resepti
50 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Sika-nauta jauheliha 80/20
  • 1 kpl kukkakaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl tomaattia viipaleina
  • 1 kpl kananmunaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 pkt Koskenlaskija-juustoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Pilko kukkakaalin kukinnot, kypsennä ne napakoiksi vesitilkassa tai höyrykattilassa ja asettele voideltuun uunivuokaan. Ruskista jauheliha pannussa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauheliha kukkakaalien sekaan ja asettele päälle tomaattiviipaleet. Lämmitä ruokakermaa ja juustonokareita kattilassa sen verran, että juustonokareet sulavat, anna jäähtyä hetki ja vatkaa joukkoon kananmuna. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 200 asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.