Joulutortut pekonihillolla

Joulutortut pekonihillolla

Joulutortut voi täyttää perinteisen luumuhillon sijaan vaihteeksi trendikkäällä pekonihillolla. Pekonitortut sopivat pikkujoulujen lisäksi myös illanistujaisten herkuksi vaikka vuoden ympäri!

Joulutortut pekonihillolla

Arvostele resepti
20 arvostelua

8-10 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä

Pekonihillo

Valmistusohje

Leikkaa pekonit muutamaan sentin pätkiksi ja ruskista pannulla tai kattilassa rapeiksi.
Nosta pekonit pois ja ruskista sipulisuikaleet pekonin rasvassa. Lisää sokeri ja anna hetki karamellisoitua samalla sekoitellen. Laita pekonit takaisin ja lisää etikka sekä noin 3-4 dl kanalientä.
Anna hautua hiljalleen noin 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos alkaa olla paksua.
Pidä huoli ettei hillo pääse palamaan pohjaan!

Lisää loput kanaliemestä ja aja hillo tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kaada seos takaisin pannuun tai kattilaan ja hauduta vielä, kunnes väri on tiilenpunainen ja paksuus hillomainen. Sekoita joukkoon vielä hunaja ja anna hillon hieman jäähtyä ennen voin sekoittamista joukkoon.

Tee torttutaikinasta haluamasi muotoisia joulutorttuja ja paista ne uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna torttujen hieman jäähtyä ja nostele lusikalla huoneenlämpöistä pekonihilloa torttujen keskelle. Koristele vielä tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.