Joulupöydän leikkelelautanen

Joulupöydän leikkelelautanen

Joulupöydässä tarjotaan monesti myös kylmiä leikkeleitä. Parhaiten juhlaan sopivat kokolihaleikkeleet, kuten uudet HK Ohuen ohuet Porsaanfileet -sarjan leikkeleet, HK Ylikypsä Saunapalvikinkku ja HK Ohuen ohut Porsaan kylmäsavupaisti. Lisäksi joulun leikkelevadille sopivat HK Kalaasi Lihahyytelö ja HK Kalaasi Maksapasteija.

 

Joulupöydän leikkelelautanen

Arvostele resepti
1 arvostelu

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Erilaisia leikkeleitä, esimerkiksi:

Pikkelöidyt omenat

  • 2 kpl omenaa kuorittuna, siemenet poistettuna
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 3 rkl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 5 kpl neilikkaa

Punasipulihilloke 

  • 1 kpl punasipulia suikaleina
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin pikkelöidyt omenat.. Viipaloi omena ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Kiehauta kattilassa loput ainekset. Sekoita jäähtynyt liemi omenoiden joukkoon ja anna maustua vähintään tunti.

Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Asettele leikkeleet, maksapasteija ja lihahyytelö tarjoilulautaselle. Tarjoile leikkeleet pikkelöityjen omenoiden, punasipulihillokkeen ja muiden jouluherkkujen kanssa.


Katso ohjeet myös muihin joulupöydän herkkuihin

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.