Jouluista palapaistia ja sahrami-perunamuusia

Jouluista palapaistia ja sahrami-perunamuusia

Perinteinen lihapata ja perunamuusi saavat aivan uuden jouluisen sävyn, kun pata maustetaan joulumausteilla ja muusi sahramilla.

Jouluinen palapaisti

Arvostele resepti
2 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 3 kpl kokonaista neilikkaa
  • 3 kpl maustepippuria
  • 1 kpl tähtianista
  • 1 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl kanelitankoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Sahrami-perunamuusi 

  • 1 kg perunaa jauhoinen lajike
  • 1 l vettä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 0.25 g sahramia
  • 2.5 dl maitoa

Valmistusohje

Ota liha huoneen lämpöön noin puolituntia ennen kypsentämistä. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot kuumassa padassa tilkassa öljyä. Ripottele päälle vehnäjauhot ja pyöritä hyvin sekaisin. Lisää pataan tomaattimurska, lihaliemikuutio ja mausteet. Lisää vettä niin että lihat peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua vähintään kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kuori ja lohko perunat, laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä perunat täysin kypsiksi ja valuta kuiviksi. Halutessasi ota keitin vettä talteen muusin notkistamiseksi. Survo perunat sähkövatkaimella tai survimella ja lisää joukkoon voi, suola ja sahrami. Kuumenna neste ja sekoita se vielä lopuksi muusin joukkoon.

 

Katso ohjeet myös muihin jouluisiin herkkuihin

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.