Jouluinen lanttulaatikko

Jouluinen lanttulaatikko

Lanttulaatikko kuuluu muiden laatikkojen lailla perinteiseen joulupöytään. Joulupöydän kestosuosikki kinkun rinnalla on lanttulaatikko. Makeutta laatikkoon saat lisäämällä siirappia!

Jouluinen lanttulaatikko

Arvostele resepti
1 arvostelu

8 annosta | Valmistusaika: n. 5 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 3 kpl lanttua
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl kermaa
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 0.5 tl valkopippuria

Päälle 

  • 0.5 dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Kuori ja paloittele lantut. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Ota vesi talteen ja soseuta lantut. Lisää lanttusoseeseen nokare voita ja neljä desiä keitinvettä. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää nämä soseeseen. Mausta inkiväärillä ja valkopippurilla. Kaada lanttuseos voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista ensin 200 asteessa (kiertoilmauunissa 175 asteessa) noin 2 tuntia ja vähennä sen jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen (kiertoilmauunissa 125 asteeseen) ja paista vielä tunti. Valmis laatikko on sopivan kiinteä ja kullanruskea. Tarjoile joulukinkun kanssa.

 

Katso ohjeet kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.