Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Herkullinen jauhelihakeitto maistuu kaikkina vuodenaikoina, erityisesti syksyn pimeydessä ja talven kylmyyden keskellä. Erilaisia yrttejä ja mausteita käyttämällä saat vaihdeltua keiton makua. Arkiklassikko valmistuu helposti ja maistuu varmasti kaikille!

Jauhelihakeitto

Arvostele resepti
22 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g HK Naudan jauheliha 10 %
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 l vettä
  • 0.5 kg perunaa kiinteä lajike
  • 1 kpl sipulia
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g lanttua
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl liemikuutiota liha tai kasvis
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 5 kpl valkopippuria
  • 1 ruukku persiljaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen. Mausta suolalla. Lisää vesi ja kiehauta.

Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat. Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.

Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Silppua lopuksi joukkoon lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.