Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Kullanruskeaksi paistettu, imelletty perunalaatikko on joulupöydän kestosuosikki! Valitse jauhoisia perunoita ja varaa imeltymiselle aikaa noin 4-5 tuntia. Herkullista!

Imelletty perunalaatikko

Arvostele resepti
10 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 7 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 kg perunaa jauhoinen lajike
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0.5 l maitoa
  • 3 rkl voita sulatettuna
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia

Valmistusohje

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolaamattomassa vedessä. Survo perunat soseeksi. Anna soseen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja sen verran perunoiden keitinlientä, että saat sakean soseen.

Pidä sosetta lämpimässä liinan alla 4-5 tuntia. Kun sose imeltyy, se löystyy ja muuttuu tummemmaksi ja makeutuu. Lisää maito ja sulatettu voi. Mausta suolalla ja halutessasi siirapilla, jos kaipaat lisää makeutta. Paista laatikko voidellussa vuoassa 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 3 tuntia kunnes pinta on kullanruskea.

Katso ohjeet muihin joulupöydän herkkuihin

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.