HK Sinistä Diplomat

HK Sinistä Diplomat

”Diplomat Bleu” on Henri Alénin taidonnäyte. Työskenneltyään Palacessa, Nokassa ja Savoyssa Alén avasi kolmen kaverinsa kanssa Punavuoressa Murun, joka valittiin vuoden ravintolaksi 2012. ”Diplomat Bleu” on Sinisen Lenkin juhlavuoden kirjassa kohdassa ”Lenkkiä isoon nälkään” – tällä kertaa lenkki herkutellaan hollanninkastikkeen kera.

 

HK Sinistä Diplomat

Arvostele resepti
1 arvostelu

3-4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Hollanninkastike

  • 150 g voita
  • 1 kpl sipulia
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl valkoviiniä
  • 5 kpl valkopippuria
  • 3 kpl keltuaista
  • 2 rkl sinappia esim. Auran Sinappi Makea
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu

Valmistusohje

Valmista ensin Hollanninkastike. Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattila lämpenemään. Kun kattila on kuuma, laita sinne etikka, sitten valkoviini ja sipuli sekä pippurit. Kun nestettä on kattilassa jäljellä noin puolet, siivilöi neste pieneen, puhtaaseen kasariin ja anna jäähtyä hieman.

Erottele keltuaiset munasta nesteen joukkoon kattilaan. Kypsennä keltuaisseosta aluksi miedolla lämmöllä koko ajan kunnolla vispaten. Lisää mukaan sinappi. 

Nosta lämpöä vähitellen. Kun sinulla on kiinteä tasainen vaahto kattilassa, ota se sivuun hellalta. Vatkaa voi joukkoon pienissä erissä. Mausta lopuksi suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla.

Kuori makkarat ja leikkaa ne noin 2 sentin viipaleiksi. Paista viipaleisiin pannulla kaunis väri ja aseta ne uunivuokaan.

Lämmitä herneet nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Levitä herneet makkarasiivujen päälle ja lusikoi herneille hollanninkastiketta. Kuorruta nopeasti uunin grillivastuksen alla.

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.