Herkulliset marinadit porsaanlihalle

Herkulliset marinadit porsaanlihalle

Tässä muutama todella helpon ja nopean esimerkin Rypsiporsas® Fileesuikaleiden marinadeista. Kun suikaleet ovat ohuita, ei marinointi vie juurikaan aikaa.

Herkulliset marinadit porsaanlihalle

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nopea inkiväärimarinadi

  • 3 rkl soijaa
  • 1 pala inkivääriä raastettuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa

Nopea jogurttimarinadi

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl tandooritahnaa
  • 1 rkl hunajaa

Nopea sitruuna-yrttimarinadi

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 kpl sitruunaa mehu ja kuori raastettuna
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl rosmariinin oksaa lehdet irrotettuina
  • 1 nippu timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää lihasuikaleiden joukkoon. Anna marinoitua 30-60 minuuttia.

Sitruuna-yrttimarinadissa sekoita ainekset sauvasekoittimella ja sekoita suikaleiden joukkoon. Anna marinoitua 30 - 60 minuuttia.

Inkiväärimarinoitu porsaanliha sopii hyvin esimerkiksi wokkeihin, vietnamilaisiin riisipaperirulliin tai riisin kanssa nautittavaksi.

Jogurtti pehmentää mukavasti tandoorin voimakkuutta ja pehmentää lihaa vielä entisestään. Täytä esimerkiksi paahdettu pitaleipä paistetuilla suikaleilla, tsatsikilla ja tuoreella korianterilla.

Raikkaat sitruuna-yrttisuikaleet sopivat vaikka keitetyn pastan kastikkeeksi tai ruokaisan salaatin raaka-aineeksi.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.