Häränhäntää punaviinissä

Häränhäntää punaviinissä

Häränhännät vaativat kypsyäkseen hyvin pitkän haudutusajan, mutta lopputuloksena on haarukkamurea ja suussasulava herkku!

Häränhäntää punaviinissä

Arvostele resepti
7 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 kg häränhäntää pätkittynä
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 kpl rosmariinin oksaa
  • 1 nippu timjamia
  • 2 kpl laakerinlehteä

Valmistusohje

Kuivaa häntäpalat talouspaperilla ja pyörittele ne suolalla ja mustapippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Paista häntiin padassa reilun ruskea väri voin ja rypsiöljyn seoksessa. Kaada joukkoon nesteet ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori kasvikset ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää pataan kasvikset sekä loput mausteet. Anna hautua hiljalleen mureiksi vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.