Härän flank steak Memphis style ja BBQ-caesar-salaatti

Härän flank steak Memphis style ja BBQ-caesar-salaatti

Grillatun härän kanssa sopii mainiosti klassinen Caesar-salaatti, joka saa tässä reseptissä potkua BBQ-pekonista. 

Härän flank steak Memphis style ja BBQ-caesar-salaatti

Arvostele resepti
2 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Rub lihalle:

  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • 0.25 tl cayennepippuria
  • 3 tl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa

Caesar-kastike:

  • 1 kpl keltuaista
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl sardellifilee
  • 1 rkl sardellin lientä

Leipäkrutongit:

  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista ja valmista rub-seos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Hiero rub-seos lihan pintaan ja jätä liha maustumaan. Tee sillä aikaa kastike salaatille, krutongit ja revi pesty salaatti.

Valmista ensin Caesar kastike. Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen ja kapeaan astiaan. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois ja kuutioi viipaleet. Kuumenna öljy suurella paistinpannulla ja lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi. Pyörittele leipäkuutioita kohtuulämpöisellä pannulla, kunnes leipäkuutiot ovat ruskeita ja rapeita. Nosta kuutiot jäähtymään talouspaperin päälle.

Kuivaa lihan pinta ja grillaa se kuumassa grillissä noin 5-10 minuuttia halutusta kypsyydestä riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita folion sisään vetäytymään.

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Mausta pesty ja revitty salaatti Caesar-kastikkeella ja asettele se vadille. Murskaa päälle jäähtyneet pekonit ja vuole parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Viimeistele salaatti vielä leipäkrutongeilla ja viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi salaatin päälle. Tarjoile välittömästi ja nauti.

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.