Gulassikastike porsaasta

Gulassikastike porsaasta

Vähärasvaisesta porsaanlihasta valmistat murean ja herkullisen gulassin talviseen nautiskeluun. Gulassikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunoiden tai perunamuusin kera.

Gulassikastike porsaasta

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Viljaporsaan lihasuikale maustamaton
  • 1 kpl sipulia silputtuna
  • 25 g voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Ruskista voi paistokasarissa. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla, paprikajauheella ja chilijauheella. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, paprikakuutiot, tomaattipyree, vesi ja hillosipulit. Anna hautua hiljalleen noin 40 minuuttia ja lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä. Haudutuksen jälkeen sekoita vehnäjauhot desiin vettä ja lisää seos höyryävään liemeen. Anna jauhojen kypsyä 5 - 10 minuuttia miedolla lämmöllä kiehuen. Tarkista maku ja tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.