Grillipizza

Grillipizza

Tässä hieman erilainen grilliherkku, grillipizza! Täytteeksi sopivat mainiosti uunissa paahdetut kirsikkatomaatit, mozzarella juusto, kevätsipuli ja rucola.

Grillipizza

Arvostele resepti
7 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 4 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pizzapohja:

  • 2 dl vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Pizzakastike:

  • 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa

Täytteet:

Valmistusohje

Pizzataikina:
Sekoita keskenään kuivahiiva, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Kuumenna vesi 42 °C ja sekoita joukkoon jauhoseos. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran. Vaivaa joukkoon vielä oliiviöljy ja kauli tai painele ohueksi jauhoja apuna käyttäen.

Pizzakastike:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 min. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.

Täytteet:
Leikkaa tomaatit puoliksi, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle hiukan suolaa. Pidä tomaatteja 80 asteisessa uunissa noin 4-6 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet ryppyisiksi ja nihkeiksi. Sammuta uuni ja jätä tomaatit vielä yöksi jälkilämpöön uunin luukku raollaan. Voit käyttää tomaatit myös kuivaamattomina samaan tapaan.

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja anna jäähtyä. Hienonna kevätsipulit ja raasta parmesaani. Laita kaulittu pizzataikina kuumaan grilliin ja anna kypsyä 1-2 minuuttia. Kun pohja on reilusti ruskistunut, käännä pohja ja pienennä grillin lämpöä. Sivele päälle tomaattikastiketta, murskaa pekonia pizzan tomaattikastikkeen päälle ja ripottele päälle myös kevätsipulit. Kruunaa parmesaanilla ja anna pizzan kypsyä loppuun ja juuston sulaa.

Nosta pizza tarjoiluvadille ja revi päälle mozzarella. Viimeistele vielä rucolalla ja oliiviöljyllä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.