Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

Grillattua porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

Porsaan sisäfilee on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Lisäksi se on vähärasvaista ja sopii erinomaisesti grillattavaksi. Kypsennä seuraksi ihanan jauhoiset uuniperunat ja tarjoa lisäksi raikas kylmä kastike.

Porsaan sisäfileetä ja uuniperunoita

Arvostele resepti
9 arvostelua

3 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Marinadi

  • 2 rkl soijaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl kuivattuja yrttejä

Uuniperunat

  • 2 kpl Rosamunda-perunaa

Kastike 

  • 200 g ranskankermaa
  • 0.25 kpl paprikaa
  • 1 dl rucolaa silputtuna
  • 1 ruukkua basilikaa silputtuna
  • 1 tl sinappia esim. Turun Sinappia
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.25 tl suolaa

Valmistusohje

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita ainekset keskenään. Poista sisäfileestä kalvot ja laita se marinadiin yön yli välillä käännellen. Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja kypsennä 175 asteessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa kauttaaltaan välillä käännellen noin 20 minuuttia. Loppuvaiheessa voit nostaa lihan folion sisään ja antaa sen vetäytyä hetken aikaa ennen kuin viipaloit sen tarjolle.

Valmista kastike. Lisää creme fraichen joukkoon silputtua paprikaa, rucolaa ja basilikaa silppuna, sinappia, mustapippuria ja ripaus suolaa. Viipaloi porsaan sisäfilee ja tarjoa uuniperunan ja kylmän kastikkeen kanssa.

Vinkit onnistuneeseen grillaukseen löydät grillausoppaastamme!

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.